Okusi Koroške
Starim receptom, naravnim, domačim sestavinam, dodamo ščepec sodobnosti in posvetimo čas. Prepustite se bogastvu okusov. Naravno, domače, tradicionalno so besede, s katerimi lahko opišemo kulinarične posebnosti koroške kuhinje.
Prav posebej smo ponosni na svoje specifične avtohtone prehranjevalne navade in jedi. Te izvirajo iz naravnega načina predelave po domačih, tradicionalnih receptih. Zato koroška kuhinja še premore vrsto jedi, ki so drugod že izginile z jedilnikov; njihova priprava namreč zahteva precej znanja, skrbi in časa.
Tako vam gospodinje in "birti" še zmeraj znajo pripraviti kvočeve nudlne, štrukle, ožejene žganke, mavželne, mežerle, tovste grumpe ... ,ki h gurmanski izkušnji vabijo že s svojimi nenavadnimi imeni. Posebnost Koroške je njen kruh, črni ali rženi. Pripravljen v krušni peči, po starem, nenapisanem receptu, je še po nekaj dneh nespremenjen in enako okusen kot prvi dan. Koroška slovi po odličnem moštu, tradicionalni pijači, pridobljeni z alkoholnim vretjem soka iz starih sort jabolk. Njena glavna odlika je uporaba neškropljenega sadja in naravni postopek vretja.
Za pravo dobrodošlico pa vam bo gospodar ponudil domače žganje - nemalokrat najbolj cenjen in dragocen "črničov šnops", za liter katerega je potrebno nabrati kar 22 kg borovnic...