Spoznajte slikovito pokrajino mogočnih gozdov in naravnih presežkov na območju UNESCO Geoparka Karavanke, Pohorja in doline reke Drave. Doživite adrenalin na kolesu ali peš – z najlepšimi razgledi z gora ali globoko v podzemlju Pece. Začutite svobodo gorskih vrhov in radosti na zasneženih planjavah. Prepustite se sproščenemu klepetu z domačini ob koroških dobrotah in raziskujte zapuščino preteklosti. Pristna in neodkrita. To je Koroška – polna presenečenj.
Okusi Koroške Starim receptom, naravnim, domačim sestavinam, dodamo ščepec sodobnosti in posvetimo čas. Prepustite se bogastvu okusov. Naravno, domače, tradicionalno so besede, s katerimi lahko opišemo kulinarične posebnosti koroške kuhinje. Prav posebej smo ponosni na svoje specifične avtohtone prehranjevalne navade in jedi. Te izvirajo iz naravnega načina predelave po domačih, tradicionalnih receptih. Zato koroška kuhinja še premore vrsto jedi, ki so drugod že izginile z jedilnikov; njihova priprava namreč zahteva precej znanja, skrbi in časa. Tako vam gospodinje in "birti" še zmeraj znajo pripraviti kvočeve nudlne, štrukle, ožejene žganke, mavželne, mežerle, tovste grumpe ... ,ki h gurmanski izkušnji vabijo že s svojimi nenavadnimi imeni. Posebnost Koroške je njen kruh, črni ali rženi. Pripravljen v krušni peči, po starem, nenapisanem receptu, je še po nekaj dneh nespremenjen in enako okusen kot prvi dan. Koroška slovi po odličnem moštu, tradicionalni pijači, pridobljeni z alkoholnim vretjem soka iz starih sort jabolk. Njena glavna odlika je uporaba neškropljenega sadja in naravni postopek vretja. Za pravo dobrodošlico pa vam bo gospodar ponudil domače žganje - nemalokrat najbolj cenjen in dragocen "črničov šnops", za liter katerega je potrebno nabrati kar 22 kg borovnic... Theme picker
Okusi Koroške Starim receptom, naravnim, domačim sestavinam, dodamo ščepec sodobnosti in posvetimo čas. Prepustite se bogastvu okusov. Naravno, domače, tradicionalno so besede, s katerimi lahko opišemo kulinarične posebnosti koroške kuhinje. Prav posebej smo ponosni na svoje specifične avtohtone prehranjevalne navade in jedi. Te izvirajo iz naravnega načina predelave po domačih, tradicionalnih receptih. Zato koroška kuhinja še premore vrsto jedi, ki so drugod že izginile z jedilnikov; njihova priprava namreč zahteva precej znanja, skrbi in časa. Tako vam gospodinje in "birti" še zmeraj znajo pripraviti kvočeve nudlne, štrukle, ožejene žganke, mavželne, mežerle, tovste grumpe ... ,ki h gurmanski izkušnji vabijo že s svojimi nenavadnimi imeni. Posebnost Koroške je njen kruh, črni ali rženi. Pripravljen v krušni peči, po starem, nenapisanem receptu, je še po nekaj dneh nespremenjen in enako okusen kot prvi dan. Koroška slovi po odličnem moštu, tradicionalni pijači, pridobljeni z alkoholnim vretjem soka iz starih sort jabolk. Njena glavna odlika je uporaba neškropljenega sadja in naravni postopek vretja. Za pravo dobrodošlico pa vam bo gospodar ponudil domače žganje - nemalokrat najbolj cenjen in dragocen "črničov šnops", za liter katerega je potrebno nabrati kar 22 kg borovnic...
Zemljevid Vabljeni, da se “sprehodite“ po zemljevidu Koroške. Kulinarika Okusite Koroško in se prepričajte o njeni gostoljubnosti. Nastanitve Na Koroškem lahko izbirate med različnimi tipi nastanitev, a vsem je skupna domačnost.
x Bodite obveščeni o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. *indicates required Ime in priimek * Email * Osebni podatki S posredovanjem naslova elektronske pošte soglašam, da RRA Koroška d.o.o. moj elektronski naslov uporablja za namene obveščanja o aktualni turistični ponudbi, dogajanju ter možnostih za izlete. Izberite način našega obveščanja: E-novice Vneseni podatki se bodo uporabljali izključno za namen, za katerega ste podali privolitev. Podatki se ne bodo posredovali tretjim osebam. Kadarkoli lahko zahtevate odjavo od prejemanja e-novic, popravek svojih osebnih podatkov, trajen izbris osebnih podatkov, ki jih hranimo o vas. Odjava in izbris osebnih podatkov je možen s posredovanjem elektronskega sporočila s prošnjo po prenehanju prejemanja informacij na info@koroska.si. We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices here.